21 september 2013
16:00

IFK Umeå

Referat: OAFF - IFK Umeå

Ohtana/Aapua förlorar för första gången på Skolvallen när IFK Umeå vinner med 1-3 (1-1).
OAFF inleder piggt men det är Umeå som får matchens första målchans när man skjuter över från några meter. Halvleken spelas i högt tempo och båda lagen satsar på tre poäng. I den 25:e minuten är OA nära att ta ledningen när Rickard Svarvare Digervall får på ett hårt volleyskott som en försvarare lyckas styra undan. Minuten senare kommer Umeå i ett fint anfall som avslutas snyggt på volley i Felles högra hörn till 0-1 - målskytt Johan Forsberg. Den rättvisa kvitteringen kommer i den 40:e minuten då Örjan Pääjärvis inåtskruvade högerhörna styrs in i eget mål av en IFK:are. Lite senare nickar Adam en hörna precis utanför krysset.Vi går till paus med 1-1, vilket är ett rättvist resultat.

Andra halvlek inleds jämnt men i den 52:a minuten är IFK framme och Felle gör en kanonräddning där han med fingertopparna styr bollen utanför stolpen. I mitten av halvleken gör vi vårt enda misstag i försvaret när vi inte får bort bollen utan Umeås Johan Forsberg kan bredsida in 1-2. Efter målet startar OAFF en intensiv jakt på kvittering och man är flera gånger på vippen att få in bollen mot ett bra kämpande IFK försvar. Umeå kontrar vasst några gånger där Felle tvingas till en fin reflexräddning. OAFF trycker på stenhårt sista fem men bollen vill inte in i mål. På övertid kontrar Umeå en sista gång och denna gång tar man sig igenom med straff som följd. Johan Forsberg fullbordar sitt hattrick genom att placera in 1-3.

Sett över 90 minuter gör OAFF årets bästa insats och var värda minst oavgjort, trycket sista tjugo har man aldrig haft i tidigare matcher. I ett bra OAFF gjorde samtliga spelare storstilade insatser. Vi ger lite extra plus till Felix Pekkari, Martin Pantzare, John Kalla, Mats Falck och Rickard Svarvare Digervall. I IFK Umeå måste tremålsskytten Johan Forsberg berömmas liksom kaptenen Sebastian Frisén. Bra insats av domartrion med Keijo Hyvärinen som huvuddomare.

Laget: Målvakt: Felix Pekkari
Försvar: Mats Falck (ut 70), Martin Pantzare, Martin Kangas, Mikael Krekula
Mittfält: John Kalla, Daniel Mäki, Örjan Pääjärvi (ut 42), Rickard Svarvare Digervall
Anfall: Adam Zingmark, Johannes Pekkari
Ers: Joakim Larsson (in 42), David Pekkari (in 70), Martin Tano, Johan Pantzare, Liam Alldén